Uit de praktijk

“Ik wil trainen
op de bakermat”

Ja, ik heb een veeleisende job en ben actief als mantelzorger voor de oudere generatie, maar toch ben ik relaxed. Mijn geheim? Aikido. Deze Japanse verdedigingssport beoefen ik al 29 jaar en geeft me veel ontspanning. Wat ook helpt is dat het niet nodig is om zorgen te hebben over onze eigen oude dag. Misschien wordt het met Beheerd Beleggen van Nationale-Nederlanden zelfs mogelijk een oude wens uit te laten komen…


“Om deze Japanse verdedigingssport te beoefenen, ben ik zeker twee keer per week in de dojo te vinden. Dat geeft me veel ontspanning”


Drukke fase

Op dit moment zitten we in een vrij drukke fase van het leven. Zo heb ik in mijn baan als projectmanager in de telecom een vrij volle agenda. Daarbij is de mantelzorg van mijn schoonouders een flinke taak, die vooral op de schouders van mijn vrouw komt. Naast het werken en zorgen, heb ik ook nog een grote hobby: aikido. Om deze Japanse verdedigings­sport te beoefenen, ben ik zeker twee keer per week in de dojo te vinden. Dat geeft me veel ontspanning.

Beleggen laat ik doen

Beleggen doe ik al best een tijd. Ben er ooit mee begonnen om het bekende appeltje voor de dorst te hebben. Eerst deed ik het zelf, maar dat kostte veel tijd. Daarbij vond ik de kosten vrij hoog en de rendementen tegenvallend. Zeker nu heb ik gewoon niet de handen vrij om er steeds goed voor te gaan zitten… En zo kwam ik na wat research uit bij Beheerd Beleggen van Nationale-Nederlanden. Het beleggen heb ik zo uitbesteed aan de experts van Nationale-Nederlanden Bank en over de prestaties ben ik zeer tevreden. Goede zet dus!


Hoe moet dat straks?

Mijn vrouw en ik hebben geen kinderen. Regelmatig vraag ik me af hoe dat nou moet als wij straks oud en hulpbehoevend zijn. Als ik de ontwikkelingen van het pensioenstelsel zo bekijk, wil ik daar niet blind op varen. Daarom vind ik het een prettige gedachte dat we straks waarschijnlijk een mooi bedrag hebben opgebouwd met Beheerd Beleggen van Nationale-Nederlanden. De benodigde zorg kunnen we dan gewoon inkopen. Dat scheelt toch een hoop kopzorgen.

“Ik wil drie tot zes maanden trainen in de Hombu Dojo in Tokyo. Dit geldt als de bakermat van het aikido”

Lang gekoesterde droom

Vooruit… Mocht het zo goed blijven gaan met de beleggingen, dan zou een lang gekoesterde droom uit kunnen komen. Ik zou namelijk ooit graag een keer naar Japan willen gaan. Niet voor een rondreis van een paar weken: ik wil drie tot zes maanden trainen in de Hombu Dojo in Tokyo. Dit geldt als de bakermat van het aikido. De grondleggers hebben er ook getraind. Mijn vrouw gaat natuurlijk ook mee, want naast de mat heeft Japan héél veel meer te bieden, zoals de indrukwekkende steden en de rijke natuur en cultuur.

André van Dijk (46) werkt als projectmanager in de telecombranche.

Let op:

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.