Uit de praktijk

“Wij willen hier blijven genieten”

Als het goed weer is, ben ik het liefst buiten. Lekker even vissen of naar het strand: dat ligt op 10 minuten lopen vanaf ons huis. De kinderen en kleinkinderen zijn hier ook graag en komen vaak langs. Even oriënteerden mijn vrouw en ik ons op een appartement voor twee, maar we blijven liever hier. Als dat later betekent dat aanpassingen aan de woning nodig zijn: dan zorgen we daar gewoon zelf voor…

“Op mijn 54e kon ik met vervroegd pensioen. We besloten toen om een plek te zoeken waar we echt konden genieten van elkaar, de rust en de natuur”

Rust en natuur

In mijn loopbaan bij defensie hebben we op veel verschillende plekken gewoond. Ik was gestationeerd in bijvoorbeeld België en Duitsland. Op mijn 54e, alweer 18 jaar geleden, kon ik met vervroegd pensioen. We besloten toen om een plek te zoeken waar we echt konden genieten van elkaar, de rust en de natuur. Zo kwamen we dus uit bij dit fijne huis in Julianadorp. Inmiddels zijn onze kinderen al een tijd het huis uit en zijn wij de gelukkige opa en oma van twee kleinkinderen.


Hier blijven wonen

Nu we hier met zijn tweeën wonen is het huis – met vier slaapkamers – veel te groot. We gingen op zoek naar een appartement hier in de omgeving, maar dat bleek niet eenvoudig te vinden. Er is weinig aanbod en je betaalt een hoge prijs voor weinig woongenot. En dus blijven we liever hier wonen – ook straks, wanneer elke dag de trap op en neer een uitdaging wordt. Omdat de regering zich steeds meer terugtrekt uit het sociale domein, moeten we wel zelf zorgen voor een appeltje voor de dorst.


In een paar klikken geregeld

Beleggen vind ik interessant. Ik lees graag over de economie en ik wil weten wat er speelt. Toch: ons eigen geld zelf beleggen lijkt me niet verstandig. Het kost veel tijd en bovendien heb ik zelf niet de expertise om de beste keuzes te maken. Ik vertrouw het daarom liever toe aan iemand die het echt snapt. Zo kwam ik een aantal jaar geleden uit bij Beheerd Beleggen van Nationale-Nederlanden. Het aanmelden was in een paar klikken voor elkaar en we kregen ook een sympathieke startpremie. Mooi toch?

“Als het straks nodig is, laten we een slaap- en badkamer op de begane vloer realiseren. Over het geld maken we ons geen zorgen”

In goede handen

We koesteren ons plekje in Julianadorp en dat blijven we doen. Als het straks nodig is, laten we een slaap- en badkamer op de begane vloer realiseren. Over het geld maken we ons geen zorgen, want bij Nationale-Nederlanden is het in goede handen. Hoe de beurzen het straks ook gaan doen: wij kunnen erop rekenen dat de experts van Beheerd Beleggen keuzes maken die passen bij wat wij willen.

Gerard van Opzeeland (72) is gepensioneerd defensie-ambtenaar.

Let op:

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.