Opbouw van de modelportefeuilles

Modelportefeuilles in april aangepast

Het Investment Office van Nationale-Nederlanden Bank heeft in april de modelportefeuilles aangepast. Daarmee zijn de modelportefeuilles in lijn met onze visie voor de komende periode. Hieronder leest u waarom we portefeuilles aanpassen.


Aandelen- en obligatiebeleggingen gewijzigd

De samenstelling van zowel de aandelen- als de obligatiebeleggingen wijzigt. We vervangen enkele aandelenfondsen door alternatieven waarvan wij betere rendementsverwachtingen hebben. Wij handhaven de brede spreiding en focussen meer op kwalitatief sterke en grotere ondernemingen. Ook passen we de weging van enkele aandelenfondsen aan.


We vervangen enkele obligatiefondsen door alternatieven waarmee we de risico-rendements­verhouding verlagen. De focus komt meer op de euro te liggen, waardoor het onderliggende valutarisico afneemt. Ook voegen we de sub­categorie ’green bonds’ toe. Dit zijn obligaties die zich alleen richten op de groene economie. We vinden green bonds een aantrekkelijke categorie die sterk in omvang groeit.


U kunt de achtergrond en de specifieke wijzigingen in de beleggingsfondsen vinden op nn.nl. Daar vindt u ook de essentiële beleggersinformatie (EBI’s) voor de beleggingsfondsen waarin wij voor u beleggen.


Bekijk de toelichting op nn.nl