Uw beleggings­profiel: meer dan een vragenlijst

Waarom een actueel beleggings­profiel belangrijk is en zelfs wettelijk verplicht

Bij uw Beheerd Beleggen rekening hoort een beleggingsprofiel. Dit profiel geeft aan in welke mate u risico kunt en wilt lopen met uw vermogen. Dit is onder andere afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en financiële situatie. Voordat onze experts de beleggingsportefeuille voor u samenstellen, bepalen we samen met u het beleggingsprofiel dat het beste bij u past. Factoren die belangrijk zijn bij het bepalen van uw profiel zijn bijvoorbeeld uw beleggingsdoel, uw beleggingshorizon (de tijd die u heeft om uw doel te behalen) en hoeveel risico u kunt of wilt nemen met dit vermogen. Onze beleggingsexperts beleggen vervolgens voor u volgens dat profiel.

Verschillende type beleggers

Beleggingsprofielen variëren van zeer defensief, neutraal tot zeer offensief. Beleggers met een defensief profiel willen of kunnen niet te veel risico nemen. Zij moeten daarbij genoegen nemen met een relatief kleinere kans op een hoger rendement. Offensieve beleggers hebben een relatief grotere kans op hogere rendementen maar accepteren daarmee ook een hoger risico.

Een actueel beleggingsprofiel voorkomt verrassingen

In de loop van de tijd kan uw persoonlijke of financiële situatie veranderen. Dit kan ervoor zorgen dat uw huidige beleggingsprofiel niet meer bij u past. Door het periodiek toetsen van uw beleggingsprofiel weten wij wat u met uw beleggingen wilt bereiken en hoeveel risico u kunt of wilt lopen. Dit is het uitgangspunt voor de manier waarop onze experts optimaal voor u kunnen beleggen. Als uw beleggingsprofiel niet meer overeenkomt met uw situatie, kunnen de risico’s die u loopt met uw beleggingen afwijken van de risico’s die u kunt of wilt nemen. Dit kan uiteindelijk gevolgen hebben voor uw gehele financiële situatie.

Uw beleggingsprofiel: minimaal eens per twee jaar een update

Iedere twee jaar stelt u opnieuw uw beleggingsprofiel vast. Dit doet u door een aantal vragen te beantwoorden via mijn.nn. Verandert er in de tussentijd iets in uw persoonlijke of financiële situatie? Pas dan direct uw beleggingsprofiel aan via mijn.nn. U kunt uw beleggingsprofiel ieder gewenst moment in slechts vijf minuten updaten. Ga naar nn.nl en log in op mijn.nn. Volg de stappen om uw beleggingsprofiel te actualiseren.

Heeft u vragen?

Hulp nodig bij het actualiseren van uw beleggingsprofiel? Bel dan 088 663 06 63. Onze medewerkers helpen u graag op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. U kunt ook contact opnemen met uw financieel adviseur.