Opbouw van de modelportefeuilles

Wijzigingen modelportefeuilles in september 2022

Het Investment Office heeft de model­portefeuilles in september in lijn gebracht met de visie voor de komende periode. Wij hebben je hierover in de toelichting geïnformeerd. Hierbij een beknopte samenvatting.


De aanleiding was dat de economische vooruit­zichten de laatste weken verder zijn verzwakt. Er is nog geen zicht op een einde van de oorlog in de Oekraïne. En de energiecrisis die hierdoor ontstaan is, blijft zorgen voor ongekend hoge energieprijzen. Dit trekt een enorme wissel op de koopkracht van consumenten en schaadt het vertrouwen.


In veel landen is de inflatie tot record­hoogte gestegen. Centrale banken geven aan van plan te zijn de rente verder te verhogen om de inflatie te beteugelen. De kans op een recessie neemt hierdoor toe.


Door boven­genoemde omstandigheden hebben we besloten om het risico in de model­portefeuilles verder te verlagen. We gaan de beleggings­categorie ‘aandelen’ onderwegen. Dat wil zeggen dat we een kleiner deel van je portefeuille in aandelen gaan beleggen.


Wil je de toelichting nog eens nalezen? Je vindt de achtergrond en de specifieke wijzigingen in de beleggingsfondsen op nn.nl. Daar vind je ook de essentiële beleggers­informatie (EBI’s) voor de beleggings­fondsen waarin wij voor je beleggen. 


Bekijk de toelichting op nn.nl