Uit de praktijk

Een ooit-eerder-stoppen-met-werken-belegger voor Mark

Beleggen? Ik had er nog nooit bij stilgestaan. Maar toen vroeg iemand mij; “Tot wanneer wil jij later werken?”. Dat zette mij aan het denken. Ik houd van mijn werk als politieagent, maar het is ook een zwaar beroep. Ik vind het een fijn idee dat als ik eerder wil stoppen met werken, ik daar de mogelijkheid toe heb.

Lees verder

‘Als ik ga sparen, dan krijg ik een heel laag rendement. Mijn geld wordt dan eigenlijk minder waard, omdat de inflatie hoger is.’

Een goede buffer

Ik heb al een goede buffer, maar het is inderdaad niet een slecht idee om eens na te denken over of ik nog meer kon opzij zetten. Ik rekende voor mijzelf uit dat ik € 100,- wilde gaan wegzetten. Maar als ik ga sparen, dan krijg ik een heel laag rendement. Mijn geld wordt dan eigenlijk minder waard, omdat de inflatie hoger is.

Al vanaf € 50,-

Toen las ik over Beheerd Beleggen. Ikzelf weet niet veel over beleggen. Wel dat het risico’s met zich meebrengt, maar daar kan ik wel mee omgaan. Maar bij Beheerd Beleggen wordt alles uit handen genomen door mensen die er wel verstand van hebben. En dat vind ik een fijn gevoel en bovendien start de inleg vanaf € 50,- per maand. Ik besloot om informatie in te winnen op de site van Nationale-Nederlanden en vervolgens kreeg ik een telefoontje van een beleggingsadviseur. Grappig, ik dacht eigenlijk dat beleggingsadviseurs een beetje saai zijn, of dat het allemaal om geld draait. Maar hij was heel geduldig en luisterde heel goed naar mijn persoonlijke situatie.

‘Hoe dichter we bij mijn gewenste pensioendatum komen, hoe meer het risico wordt afgebouwd. Dat is een heel prettig idee.’

Lifecycle methode

Ik heb uiteindelijk besloten om per maand € 75,- opzij te zetten voor beleggen. Het spaarpotje daarnaast geeft ook een extra buffer. Hiermee denk ik in de aankomende jaren voldoende op te bouwen om ook echt eerder te stoppen met werken. Wat ik heel fijn vind bij Nationale-Nederlanden, is de lifecycle-methode. Mijn doel is heel ver weg, want ik ben pas 28. Dus de komende jaren kan ik natuurlijk prima wat risico nemen. Hoe dichter we bij mijn gewenste pensioendatum komen, hoe meer het risico wordt afgebouwd. Dat is een heel prettig idee.


Mark Nees is werkzaam als politieagent.