Uit de praktijk

Een elke-vijf-jaar-op-wereldreis-belegger voor Jeannette

Tien jaar geleden gingen we voor het eerst met elkaar op reis, een half jaar naar Zuid-Amerika. We waren nog geen jaar samen, dus het was wel een test. De Machu Picchu vond ik prachtig, de Amazone ook. Alleen één klein nadeel: de insecten. Die zijn daar levensgroot! De relatietest hebben we gelukkig toch glansrijk doorstaan. Mijn vriend en ik hebben toen besloten elke vijf jaar een grote reis te maken. Maar dan wel naar gebieden zonder levensgrote insecten.‘De Machu Picchu vond ik prachtig, de Amazone ook. Alleen één klein nadeel: de insecten. Die zijn daar levensgroot!’

Cultuur beleven

Vijf jaar geleden hebben we de Annapurna Trail in Nepal gelopen, een trektocht waar we tot boven de vijfduizend kilometer zijn gekomen. Daarna zijn we samen naar Myanmar afgereisd. Onze volgende reis komt eraan. We krijgen meer te besteden, gaan hogere eisen stellen aan accommodaties en de plekken waar we heen willen gaan. Volgend jaar willen we Japan aandoen. Ik wil die cultuur met mijn eigen ogen zien, ik wil het beleven.


Geen tijd voor de beurs

En daarna? Dat zien we dan wel weer. We willen in ieder geval elke vijf jaar een reis maken. Eerst spaarden we ons reisbudget gewoon bij elkaar. Maar de spaarrente is zo laag nu, dat levert ons te weinig op. Oud-collega’s raadden mij Beheerd Beleggen van Nationale-Nederlanden aan. Nationale-Nederlanden voelt vertrouwd. Het gemak haalde me uiteindelijk over de streep. Je hoeft geen invulformulieren te printen en op te sturen.


En bovenal: met Beheerd Beleggen besteed ik het beleggen uit aan de experts van Nationale-Nederlanden. Dat vind ik handig, want zelf heb ik niet veel verstand van beleggen en ook geen tijd om elke dag de beurs in de gaten te houden. Zij nemen mij nu alles uit handen. En wil ik weten hoe het er voor staat dan kan ik altijd kijken in mijn.nn of de NN App.‘Zelf heb ik niet veel verstand van beleggen en ook geen tijd om elke dag de beurs in de gaten te houden. Zij nemen mij nu alles uit handen.’

Eerst even kijken

Ik ben eerst begonnen met een klein bedrag, even kijken hoe het ging. Dat ging heel goed, ik heb er daarom recent mijn inleg verviervoudigd. Ik log ongeveer elke maand in om te zien hoe mijn beleggingen ervoor staan. Meestal is de lijn stijgende, soms daalt hij opeens. Dat hoort nu eenmaal bij beleggen, daar moet je wel tegen kunnen. Ik verwacht op de lange termijn een hoger rendement te kunnen halen dan met sparen.


Jeannette Oostmeijer is project- en business implementatiemanager in de ICT.