Rendementen in de modelportefeuilles positief

Het rendement in het derde kwartaal was in alle modelportefeuilles positief.

Bij de obligaties boekten de hoogrentende en aan inflatie gekoppelde obligaties het beste resultaat. De overige obligatiecategorieën stegen iets minder, de rentestanden veranderden nauwelijks. De aandelen in Europa hebben het erg goed gedaan, vooral in Italië lijkt de angst voor een bankencrisis verdwenen en stegen de koersen sterk. De resultaten in Spanje en het Verenigd Koninkrijk vielen tegen, dat lag met name aan de politieke onzekerheden. Denk aan de onafhankelijkheid van Catalonië in Spanje en de Brexit in het Verenigd Koninkrijk.

Het rendement van modelportefeuille Neutraal 4 met een weging van 50% obligaties en 50% aandelen kwam het afgelopen kwartaal uit op 1,71%. Over de eerste negen maanden van 2017 is het rendement 4,70%.

Netto rendement

3e kwartaal & geheel 2017 van Europa Portefeuille

Bron: Bloomberg en/of Morningstar

Benieuwd welk rendement we voor u behaald hebben?

Het rendement van uw eigen beleggingsportefeuille kunt u dagelijks volgen via mijn.nn of de NN App. U ziet de actuele waarde van uw beleggingsportefeuille en het behaalde rendement. In mijn.nn vindt u onder ‘Meer informatie’ de kwartaalrapportage van uw beleggingen met daarin onder andere uw kwartaalrendement.

Ga naar ​​​​​​​mijn.nn ​​​​​​​